Blir snabb i vinter!

Jag har varit lite krasslig denna vecka, vilket har gjort att träningen har uteblivit, men eftersom det är den sista viloveckan innan min 10-veckorsperiod med grundträning börjar spelar det inte så stor roll.

Jag hade redan tidigt i vår bestämt mig för att skaffa nya längdskidor till denna säsong och det har jag nu gjort. Efter dagens kundbesök i småland begav jag mig till Pölder Sport i Nässjö för att jag hört att de ska vara riktigt duktiga på längdskidor.

Säsongens racelaggEfter det att jag berättat om mina mål, min historia och mina förutsättningar förväntade jag mig att de skulle se mig som en guldkund och försöka sälja på mig säsongens dyraste skidor, men icke sa nicke. Vi diskuterade lite vad de olika skidorna skulle kunna göra för min åkning och kom fram till att en Fischer RCS Classic (inte Carbonlite eller Speedmax) skulle vara bäst för mig. De plockade ut tre olika par och stoppade in dem i skiselectorn (fantastiskt verktyg!) och mätte sedan upp spannkurvorna för de tre paren individuellt mot mina parametrar. När vi valt ut skidorna stoppade vi in mina gamla lagg (inköpta 2004, Fischer SNS Classic) och blev då ganska imponerade över min tid på öppet spår föregående år (7:14) :) vi konstaterade även att skidor byggdes lite annorlunda förr. Vi gjorde i alla fall i ordning mina gamla skidor så att jag har ett ”stockholmspar” för de dagar då föret inte är det bästa för belaget…

Bägge skidparen stenslipades och grundvallades. Dessutom investerade jag i ett par nya stavar, ett par SWIX CT2 stavar som kändes riktigt styva och sköna. Det kommer att bli en riktig skillnad mot mina gamla gummistavar, de kommer dessutom att avhjälpa mitt skav i händerna då de har den nya typen av handlovsrem.

Blir du omkörd av denna i vinter kan det vara jag :)I slutet på förra säsongen funderade jag en hel del på det här med kondomdräkt. Jag blir ju sjukt varm när jag kör och jag tycker att kläder bara begränsar rörelsen. Jag beslutade mig helt enkelt för att köpa en dräkt när jag ändå var på plats och lotten föll på Craft PXC. Satt riktigt bra och jag har tillräckligt med utrymme för att justera med lager två under för de dagar då det är svinigt kallt.

För att toppa allt detta och verkligen se till att jag har rätt förutsättningar för att köra snabbt i vinter blev det faktiskt ett rotorborste-kit också :). Kitet består av en väska med en kork-, en tagel- och en nylonborste tillsammans med ett rotornav. Jag upplevde att det var svårt att borsta ur riktigt bra för hand förra säsongen och det kommer man verkligen inte att ha problem med nu :).

Det var inte helt gratis detta, men jäklar vilka förutsättningar jag har för att bli snabb i vinter! Kom nu SNÖ!