Äntligen frisk och mitt i en basvecka!

Så äntligen vaknade jag upp ur min sjukdomsdvala i slutet på föregående vecka och kunde köra ett första löppass i mina favoritskor, anima från Icebug, följt av mitt första cykelpass på trainer. Det senare var en riktig upplevelse… klockrent på det sättet att man kan sitta och följa en serie samtidigt som man kör sitt distanspass… inte så klockrent med tanke på hur varmt det blir inomhus! Hursom är jag mycket glad över att vara frisk och få träna igen!

Jag är nu mitt uppe i min första basvecka som kommer att se någorlunda likadan ut hela vintersäsongen, i alla fall strukturellt sett. 10 pass fördelade på 2st i bassäng, 3st på cykel, 4st löppass och 1st Yoga. Just denna vecka blir lite speciell då det har varit mycket sång med mina två körer Stockholm Singers och John Erik Elebys kammarkör, samt att jag imorn har tröskel och maxtest på Bosön så det blir 8 pass helt enkelt.

Det känns riktigt bra att ha påbörjat den långa resan och jag fick ändå lite formbesked i måndags när jag gjorde mitt första pass i bassäng på över ett år! Jag tänkte att det skulle bli riktigt tungt, men insim 400m fritt var inga som helst problem så jag följde upp det med 400m bröst och 4x200m fritt. Bästa 200m-serien gick på 3:42 som faktiskt inte är allt för dåligt så här 250 dagar innan Kalmar då jag siktar på ett tempo strax över 3:00…

Löpningen har jag inlett med lite lätta pass för att väcka kroppen igen. Så fort snön kommer (och ligger kvar) är planen att jag ska ersätta 3 av 4 löppass i veckan med längdskidåkning, men jag behåller ett långpass på helgen så att jag har kvar distanslöpningen i kroppen…

Jag ser riktigt fram emot morgondagens tester på Bosön för att få en bättre koll på alla mina pulszoner och på så sätt bättre kunna planera mina pass. Framförallt är det sjukt skönt att vara ute ur sjukdomsträsket och känna hur endorfinerna spritter i kroppen efter alla träningspass… underbart!