Recept: Superbollar à la Kalle

Superbollar à la KalleDet här kanske inte bör kallas för ett recept, men det är i alla fall en innehållsförteckning. Metoden för att få dessa bra är att först tokmixa alla torra ingredienser. Detta ”mjöl” tas sedan ut och de fuktiga ingredienserna mixas. ”Mjölet” tillsätts sedan lite i tagen tills önskad konsistens uppnåtts. Med kalla händer rullas sedan bollar som rullas i kokos och ställs in i kylen. Mycket nöje!

Ingredienser

Torra ingredienser

1 dl mandel
1 dl hasselnöt
1 dl pumpafrön
2 msk psylliumfrön
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kanel

Fuktiga ingredienser

Fikon
Aprikoser
Dadlar

Alla i lika delar efter behag :)

Att rulla i

Kokosflingor

Ps. Hur stora bollar man gör är helt upp till var och en. Eftersom jag ska använda dem som mellanmål har jag gjort ganska stora, typ 3/4 näve… Ds.