Första 4 veckorna av grundträning

Det är fascinerande hur snabbt någonting blir vardag. Första veckan känns det som att träningen är riktigt intensiv, andra veckan börjar man lära sig hur man ska packa väskan för att effektivisera så mycket som möjligt, tredje veckan lägger man till ett extrapass och efter fjärde veckan känns det konstigt om man inte tränar en dag. Nu är första 4 veckorna av min grundträning (totalt 10 veckor) avklarade och det känns riktigt bra. Jag kommer att göra en liten avstämning var fjärde vecka för att kunna jämföra lite med tidigare perioder samt även kunna blicka framåt mot vad som komma skall under nästa period.

Träningstid: totalt 40:54:22 snitt 10:13:36/vecka

Sträcka

Simning: totalt 15,5 km, snitt 3,88 km/vecka
Cykling: totalt 409,1 km, snitt 102,3 km/vecka
Löpning: totalt 104,1 km, snitt 35 km/vecka

Med tanke på vad den gångna perioden innehållit med jul och nyår så är jag riktigt nöjd. Första två veckorna blev inte riktigt fulla, men de avslutande två blev riktigt bra! Träningen i veckorna kommer inte att öka avsevärt framöver, den kommer att ligga på 8-9 pass på 45-70 min, däremot ökar hela tiden distanspassen. I helgen som gick blev det 2 timmar på cykelpasset (ökar med 15 min/vecka upp till 3 timmar till att börja med) och 1:40 på löppasset (ökar med 5 min/vecka upp till 2 timmar till att börja med).

Jag ämnar att få mer löpt per vecka, men tills vidare ersätts en hel del av löppassen med stakpass/rullskidor för att få träning inför alla längdskidlopp. Så fort snön kommer blir det självklart skidåkning, men den ser ut att dröja ytterligare någon vecka tyvärr. Första tävlingen för säsongen, DM i Stockholm 15 km klassiskt, har blivit inställd :(.

Utmaningen för den kommande perioden blir att få till att träning i kombination med resande i tjänsten. Jag tror att det kommer att gå bra, men det ställer lite högre krav på planeringen om man säger så :).

221 dagar kvar idag…