Grundträningsrapport vecka 5 – 8

Ytterligare 4 veckor har gått av grundträningen och de har fortlöpt helt ok. I söndags avslutades vecka 8, jag är fortsatt skadefri och sjukdomsfri (peppar, peppar, ta i trä), kroppen känns starkare än någonsin. Det som blivit lite komplicerat de senaste veckorna är att snön kom samt lite jobbresande vilket gjort att det blivit en hel del längdskidor istället för löpning och cykling. En intressant iakttagelse är att jag i alla fall upplever det som att det finns mycket synergier mellan simträning och längdskidåkning.

Träningstid: totalt 44h 48min (+4 timmar), snitt 11h 12min/vecka

Sträcka
Simning: 16,55 km (+1 km), snitt 4,14 km/vecka
Cykling: 288,6 km (-120,5 km), snitt 72,15 km/vecka
Löpning: 103,92 km (+/- 0), snitt 25,98 km/vecka
Längdskidåkning: 187,5 km, snitt 46,88 km/vecka

Som synes blev det betydligt mindre cykling denna period, men det beror på ett uteblivet distans- och ett uteblivet spinningpass. Det blev även ett uteblivet distanspass löpning, men det blir det ändring på fortsättningsvis, jag kan inte ta bort distanspass på cykel och löp. För mig är de det absolut viktigaste passen!

Veckan med längdskidåkning och jobb uppe i Jämtland ställde till det lite, men det blev mycket kvalitativ skidåkning vilket skulle visa sig vara bra för jag känner mig stark på ett helt annat sätt denna vecka. ”Minilägret” hos svärföräldrarna i Sundsvall blev optimalt då man jag han med ett pass på kvällen efter jobbet ons-fre samt två pass/dag under helgen och det bästa: svärmor Jasna lagar den bästa Bosniska maten i överflöd! Man behöver aldrig tänka på att laga mat. Som en notis är just min svärmors bosniska cuisine helt optimalt för uthållighetsidrott, mycket grytor med potatis, kött och grönsaker.

Det första seedningsloppet för mig till vasaloppet blev också bra, framförallt med tanke på att jag bara hade 2 mil i benen :). 5 led är säkrat just nu, men jag hoppas att antingen engelbrekt eller stockholm ski marathon ska buffa upp mig till 4 eller kanske till och med startled 3. Det blir i alla fall fortsatt mycket längdskidor under den kommande perioden fram till vasaloppet. Om två veckor är mina 10 veckor av grundträning klar, sen är det bara att öka! :) Rapport för hela grundträningen kommer när den avslutats.

En reflektion som jag gjorde när jag och Aida satt och pratade häromdagen var att jag är fascinerad över hur mycket min kropp orkar och att det inte är kroppen som gör att det är jobbigt utan att man gör all träning själv. Min kloka fru sa då ”men det är väl hela grejen, du ska ju köra Ironman Kalmar själv”… Så sant som det är sagt.

197 dagar kvar idag…