Lifegene

lifegenelogoNär man tränar mycket och dessutom är ingenjör nördar man lätt ner sig i nitty-gritty detaljer. Det var därför inte långt till svaret ”Ja!” när min kompis Martin frågade om han skulle bjuda in mig till ett forskningsprojekt på Karolinska Institutet som heter Lifegene. Lifegene syftar till att studera sambandet mellan människors gener, levnadssätt och välmående genom att först göra en mycket grundlig enkät angående individens levnadssätt varje år och vart 5e år ta blodprover som analyser utförs på. Deltagaren får sedan ta del av resultaten.

I morse var jag på min hälsokontroll och upptäckte två saker

  1. Jag har väldigt mycket mer fett kvar på kroppen än vad jag trodde (16,3 kg) och mer än hälften (10,2 kg) sitter i bålen, här finns alltså bra med rum för förbättring! :)
  2. Jag har tränat upp en riktigt rejäl lungkapacitet, 8,28 liter! 138 % av min förväntade lungvolym utifrån vikt och längd.

Milebreaker Shop Online -Only One Advanced+, 30 tabletterOm en vecka kommer jag att få mina blod- och urinprovsresultat och det ska bli riktigt spännande att se hur värdena ser ut. Bland annat eftersom jag den senaste månaden har provat Only One Advanced+, 30 tabletter varje morgon som komplement till min vanliga frukost. Intressant att se om det ger bra mineralbalans eller om den blivit helt skev… jag mår i alla fall toppen och jag har, peppar peppar, inte blivit sjuk när alla andra varit det!

Är det så att du skulle vara intresserad av att vara med i Lifegene så kan du kontakta mig då det endast är individer som är med i forskningsprojektet redan som kan bjuda in andra deltagare.