Säsongens första brickpass!

Det var egentligen inte tänkt så, men det blev ett brickpass av dagens tempopass på cykel i alla fall. Jag stack ut glad i hågen på en 50 km runda i tempobågen och när den närmade sig sitt slut kände jag mig så fräsch så jag bestämde mig för att köra ett brickpass löpning.

Vänta nu! Brickpass, vad är det för någonting? Ja det kan man verkligen undra eftersom folk i triathlonkretsar slänger sig med det utan att egentligen veta vad namnet kommer ifrån. Konceptet är i alla fall att man kombinerar två olika grenar efter varandra under samma träningspass, t.ex. simning-cykling eller som i dagens fall och det långt vanligare cykling-löpning. Efter lite efterforskning visade det sig att namnet ”brick workout” kommer ifrån konceptet att bricks (tegelstenar på engelska) staplas på varandra dikt an och likt dessa kan man stå stapla träningspass, brickpass. Eftersom jag nu vet detta kommer jag från och med nu att kalla det för tegelpass :).

När jag klev av cykeln och in i löpardojjorna bestämde jag mig för att inte kolla så mycket på farten utan istället låta benen gå och hålla min utgångsfart, vilken det nu blev. 4:44 blev det och i detta nu ett ganska lagom tröskeltempo.

Milebreaker Shop Online -High5 Zero, 20 tabsTotalen för dagens runda blev 48,39 km cykel i 33 km/h och 5,14 km löpning i 4:44 min/km. Under hela dagens pass testade jag en, för mig, ny sportdryck High5 Zero, 20 tabs från High5 på brustablett i en pink grapefruit smak. Sjukt god och framförallt diggar jag konceptet med sportdryck på brustablettform, testa!