3 dagar kvar och nervös som aldrig förr

Jag tror aldrig jag har varit så nervös som jag är nu… Det är ett år och dryga 386 timmar av träning sedan jag anmälde mig… på lördag är det dags, IRONMAN Kalmar 2014.

Varannan tanke är just nu riktad mot något moment i tävlingen. Varenda en av tankarna ger mig tre känslor; peppad, glad och nervös. Man brukar ju säga att man ska sätta upp ett mentalt mål som är efter själva målgången och mitt är satt på massagen i athlete garden. När jag väl ligger där duschad på britsen och får massage, då är jag nöjd och klar med mitt år!

När man gör någonting stort för första gången, blir det lätt att man går in i ”obsessive compulsive disorder”-läge. I mitt fall har jag läst hela ”athlete guide” från pärm till pärm minst 5 ggr, gått igenom alla mail från IRONMAN och resebokningsföretaget Nirvana minst lika många gånger. Jag tror att jag har det mesta ordnat nu förutom själva packningen och några smådetaljer som ska fixas idag.

Grabbarna på cykelhuset justerade ju växlarna häromdagen, men igår fick mitt vrålåk även lite kärlek av mig. Jag satte Julia framvänd i bärselen, monterade av hjulen och tvättade hela cykeln noggrant. Ramen var rejält ”nersockrad” av sportdryck och komponenterna var rejält oljesvärtade. Det är någonting terapeutiskt med att rengöra cykelkomponenter och särskilt då varannan tanke svävar iväg… Praktiskt då att ha en 4,5 månaders hängande på magen som påminner en om vad man pysslar med :). Nu är i alla fall vapnet för den längsta etappen på lördag klart för start.

Som tur är testade jag min kolsyrepump igår när jag var ute och pillade i garaget. Den fick uppenbarligen en smäll i kraschen på vätternrundan och fungerar inte längre. Det blir helt enkelt till att köpa en ny idag för att ackompanjera mitt annars färdiga I.C.E.-kit (in case of emergency). Riktigt nöjd med min aeroanpassade lösning för mina mekprylar. Eftersom jag inte får plats med någon cykelväska på hojjen fick det bli en av min utslitna flaskor från milebreaker som numera innehåller en extra slang, två däckavtagare, ett multiverktyg och en handpump. Utöver detta kommer jag alltså även ha en kolsyrepump och två kolsyrepatroner på cykeln. Förhoppningsvis behöver jag inte använda något av detta.

I övrigt såg jag till att ha justa öronproppar i formbart silikon till simningen, skriva ut min triathlonlicens och i sann amerikansk anda avskriva mig alla mina rättigheter genom att underteckna tävlingsregistreringen. Nu är det bara 3 dagar kvar och imorgon bitti bär det av med dotter och fru ned till Kalmar.